دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ مجموعه ای از تلاش ها در زمینه بازاریابی است که با استفاده از اینترنت انجام می شود. بازاریابی دیجیتال شامل روش های مختلف از جمله بهینه سازی موتورهای جستجو(سئو)، بازاریابی شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوا و بلاگ نویسی و … می شود.
امروزه، دسترسی به اینترنت کاملا فراگیر شده است. در سه سال اخیر تعداد کاربران جهانی اینترنت ۵% افزایش داشته است و تعداد کاربران همچنان در حال افزایش است.در چنین شرایطی تبلیغات دیجیتال موثرترین راهکار برای رشد کسب و کار خواهد بود و اهمیت دیجیتال مارکتینگ به مراتب از روش های سنتی بازاریابی بیشتر می شود.
اهمیت و ضرورت دیجیتال مارکتینگ در دنیای بازاریابی امروز
شما چقدر از روز را به طور پراکنده در گوشیهای موبایل و دسکتاپ و به صورت آنلاین سپری میکنید؟ در مقایسه، چقدر از روز را برای تماشای تلویزیون و مطالعهی روزنامهها و مجلات قرار میدهید؟ چقدر این تجربه را داشتهاید که هنگام آغاز آگهیهای تلویزیون، سراغ موبایل خود بروید و همان چند ثانیه را هم به گوشی هوشمند خود اختصاص دهید؟
اگر اعداد بالا تفاوت قابل توجهی با هم داشتند، شما تنها نیستید. در واقع در سال ۲۰۱۶، زمان روزانهای که یک کاربر عادی به صورت آنلاین سپری کرده از مجموع زمان صرف شدهی او برای رسانههای آفلاین (رادیو، تلویزیون، بیلبوردهای شهری، مجلات و روزنامهها و …) بیشتر بوده است؛ و البته، تمرکز او هنگام استفاده از رسانههای آنلاین به مراتب بیشتر است. (سال گذشته سایت Youtube اعلام کرد که دوم سوم کاربران آن هنگام تماشای تلویزیون همزمان به تماشای ویدئوهای این سایت میپردازند.)
با این تفاسیر، اگر حضور کسبوکار شما برای معرفی خود به مخاطب، ارتباط فعال با او و کسب درآمد فقط محدود به رسانههای آفلاین باشد، به این معنی است که شما در بخش بزرگی از زمان و توجه مردم شریک نیستید.
با وجود قیمتهای سرسامآور تبلیغات آفلاین مثل تیزرهای تلویزیونی یا بیلبوردهای شهری که عملا در انحصار برندهایی با بودجههای کلان هستند، این قاعده برای کسبوکارهای کوچک به مراتب مهمتر است. در واقع، حضور آنلاین، شاید تنها شانس یک کسبوکار کوچک برای جلب توجه مردم و تنها راه برندهای بزرگ برای حضور در مرکز توجه مشتریان است.
با ورود موبایل به دنیای روزمره مردم، استفاده از دیجیتالمارکتینگ برای کسبوکارها دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.
اهمیت دنیای دیجیتال به روایت آمار و ارقام
چین، هند و آمریکا در این زمینه از دیگر کشورها پیشی گرفتهاند.
امروزه جهان بدون اینترنت حتی قابل تصور هم نیست. اتصال میلیاردها نفر به یکدیگر در سراسر جهان، ستون اصلی دنیای ارتباطات مدرن است. نرخ نفوذ جمعیت جهانی به دنیای آنلاین ۵۷ درصد است که آمریکای شمالی و اروپای شمالی با میزان نفوذ ۹۵ درصدی، در این آمار رتبه اول را دارند.
از سال ۲۰۱۸، آسیا با بیش از ۲ میلیارد نفر کاربر آنلاین، از منظر آمار استفاده از اینترنت گوی سبقت را از مناطق دیگر ربوده و اروپا را با ۷۰۵ میلیون کاربر اینترنت به رده دوم رانده است. آخرین آمار کاربران اینترنت از ابتدای سال ۲۰۲۰:
• ۴.۴۷۹ میلیون کاربر فعال اینترنت
• ۴.۰۷۰ میلیون کاربر انحصاری اینترنت در موبایل
• ۳.۷۲۵ میلیون کاربر فعال شبکههای اجتماعی
• ۳.۶۶۰ میلیون کاربر فعال شبکههای اجتماعی بر روی موبایل
حضور آنلاین: شبکههای اجتماعی
روزانه، میلیونها نفر در سراسر جهان چندین دقیقه از زمان خود را صرف حضور در شبکههای اجتماعی میکنند. شبکههای آنلاین یا رسانههای اجتماعی به مردم امکان برقراری ارتباط، تعامل، اشتراکگذاری و تبادل اطلاعات را میدهد.
همچنین این شبکههای اجتماعی میتوانند ابزاری عالی برای کسبوکار باشند که امکان تماس مستقیم با مشتریان احتمالی، اشتراکگذاری اطلاعات کسبوکار، آگاهی از درخواست مشتریان، ایجاد اعتماد و جذب هرچه بیشتر مخاطبان را فراهم میکنند.
حضور در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، تلگرام، لینکدین، توئیتر، گوگلپلاس، فیس بوک، یوتیوب، پینترست و … که هر یک دارای میلیونها کاربر ایرانی و خارجی هستند، فرصت بینظیری برای دیده شدن کسبوکار شما فراهم میکنند.
بدون حضور فعال در شبکههای اجتماعی، سود بردن از مزایای این شبکهها ممکن نیست اما در ابتدا باید بدانید که مشتریان شما بیشتر در کدام شبکههای اجتماعی که در بالا ذکر شد، حضور دارند. سپس باید یک صفحه در شبکههای اجتماعی موردنظر ایجاد کنید و اطلاعات مربوط به کسبوکارتان مانند موقعیت مکانی و اطلاعات تماس خود را قرار دهید و درصورتیکه امکان اشتراک عکس و ویدئو وجود دارد توجه مخاطبان را از این طریق جلب کنید.
سپس باید دنبال کنندگان صفحه خود را افزایش دهید و این کاری بسیار زمانبر است.
یک استراتژی موفق دیجیتال مارکتینگ شامل سه مرحلهی اصلی است که اجرای گام به گام آن میتواند هر کسبوکاری را برای رسیدن به اهدافش کمک کند. این مراحل حلقههای بههمپیوستهای هستند که عدم وجود هر کدام میتواند آسیبهای جدی به استراتژی بزند.
برای شروع
باید از جذب مشتریان موجود آغاز کنید؛ برای مثال از طریق آویختن تبلیغات محیطی در فروشگاه و محل مراجعه مشتریانتان، آنها را به بازدید از صفحه شبکه اجتماعی خود دعوت کنید یا ۱۰% تخفیف برای کسانی که بهصورت آنلاین با شما ارتباط برقرار میکنند، قرار دهید.
راههای مختلفی ازجمله برگزاری مسابقات در شبکههای اجتماعی، برگزاری رویدادهای ویژه، قرار دادن پیشنهادها و تخفیفهای ویژه دنبال کنندگانتان در شبکههای اجتماعی و مهمتر از همه، ایجاد محتوای سرگرمکننده، ارزشمند و آگاهیبخش میتواند به توسعه شبکههای اجتماعی شما کمک کند.
یکی از راهکارهای پرطرفدار این روزها برای گسترش مخاطبان در شبکههای اجتماعی.
:: بازدید از این مطلب : 671
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0